Címlap Hírek Szomorú vasár...

Szomorú vasárnapja volt a PMFC-nek és a Szentlőrincnek is

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sem a PMFC, sem a Szentlőrinc labdarúgócsapata nem szerzett pontot az NB II. 19. fordulójában: a pécsiek Tiszakécskén véreztek el, a lőrincieknél pedig a Kecskemét találtatott jobbnak.

A PMFC-re nagyon rájár a rúd az utóbbi időben, hiszen sérülések és betegség miatt tucatnyi játékos hiányzik, köztük alapemberek is. Ráadásul sorra jönnek a meccsek, nem csak múlt vasárnap, hanem előtte szerdán is pályára kellett lépni, s a mély talajon lejátszott derbik bizony viszik az energiát – főleg úgy, hogy gyakorlatilag mindig ugyanazok játszanak.

A nem túl rózsás szituáció meg is látszik a csapat teljesítményén, öt forduló óta nyeretlen a PMFC! Ma délután az utolsó helyezett Tiszakécske győzte le a pécsi fiúkat hazai pályán: bár a vezetést Vas László együttese szerezte meg Tihanyi révén, a házigazdák erre három góllal válaszoltak, így Kövesdi 90. perces találata már csak szépségtapasznak volt jó.

A Szentlőrinc sem járt jobban! Bár a kaposvári kirándulás elvileg hazai pályát jelentett, a gyakorlatban nyilván semleges helyszínen találkozott Marián Sluka együttese az élbolyhoz tartozó Kecskeméttel. A forgatókönyv a pécsiekéhez hasonlóan alakult, Kiss-Szemán már a 2. percben vezettek a lőrinciek, ám ennek ellenére esélyük sem volt a pontszerzésre, a folytatásban ugyanis négyet kaptak!

Nagyon rossz időszakot él át az utóbbi hetekben mindkét baranyai csapat. A legutóbbi öt fordulóban a PMFC és a Szentlőrinc együttvéve mindössze három pontot szerzett, tíz meccs alatt egyetlen győzelmet sem tudtak összehozni! Kész szerencse, hogy az őszi szezonból már csak egy kör van vissza, utána lehet egy nagy levegőt venni, aztán tavasszal bele kell adni mindent, ami a csövön kifér!

Eredmények: Tiszakécske–PMFC 3-2, Szentlőrinc–Kecskemét 1-4.