Címlap Hírek Talajmechanik...

Talajmechanikai vizsgálatok miatt áll a munka Havihegyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Július végére készülhet el a havihegyi kilátóterasz, mert a stabilitás miatt most komoly földtani vizsgálatokat végeznek – egyebek mellett erről is beszélt a Pécs Aktuálnak P. Horváth Tamás önkormányzati képviselő.

A nyár elejére már biztos nem fog elkészülni sem a havihegyi kilátó, sem a tettyei sétány, sőt a malomkerék sem, amelynek felújítását április végére ígérte a Biokom.

– A hivatalos eljárások zajlanak a havihegyi kilátónál, talajmechanikai vizsgálatot kellett végezni, hogy nehogy leomoljon

– mondta P. Horváth Tamás önkormányzati képviselő, aki hozzátette: nem lesz távcső a kilátón a lakók kérésének eleget téve.
Itt a bozótirtáson kívül más nem történt április óta

A tettyei sétánnyal sem jobb a helyzet: mindössze két asztalos dolgozik, ők szerelik össze az elkészült deszkákat, amelyeknek még alig a negyedét cserélték csak ki. A munka április elején kezdődött.

Úgy tűnik, hogy nyár közepe a következő időpont, amire minden elkészülhet,

legalábbis erről beszélt a Pécs Aktuálnak P. Horváth Tamás önkormányzati képviselő.

Az ügyben természetesen megkerestük a BIOKOM Nkft.-t, akik az alábbi közleményt küldték:

A Tettyét a Haviheggyel összekötő fahíd felújítási munkálatai jelenleg is zajlanak, ezeket a társaságunk által megbízott alvállalkozó végzi. A helyreállítás várhatóan július 15-ig  befejeződik, addig megtörténik annak műszaki átadás-átvétele.

A havihegyi Panoráma-sétánnyal és a teraszkilátóval kapcsolatos  főbb munkálatokat szakembereink már elvégezték, a területet  megtisztították, a padokat, hulladékgyűjtőket felújították, a kandellábereket megtisztították. A munkálatok most is folynak, csak kevésbé látványos szakaszba  érkeztek, jelenleg a teraszkilátó terület állékonyságának geotechnikai szakértői vizsgálata folyik, valamint kollégáink már gyártják a későbbiekben kikerülő korlátelemeket, folyik azok festése. A sétánnyal kapcsolatos munkálatok a növényesítéssel együtt várhatóan július 31-ig készülnek el.