Címlap Hírek Tarolt a PTE ...

Tarolt a PTE az Év Egyetemi Sportolója díjátadó gálán

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) péntek délután tartotta meg a hagyományos Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját Budapesten. Valamennyi Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot figyelembe véve a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatói szerezték a legtöbb pontot, így a PTE lett az összes hazai felsőoktatási intézmény közül a legeredményesebb.

Az eseményen hagyományosan azokat az egyetemi sportolókat díjazzák, akik egyetemi világversenyeken első, második, vagy harmadik helyezést értek el, illetve akik felnőtt világversenyen a dobogóra állhattak. Idén összesen 154 díjat adtak át, melyek közül 31-et a Pécsi Tudományegyetem hallgatói vehettek át.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség évente több mint 40 sportágban szervez Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságokat. Ezeket figyelembe véve, az abszolút pontversenyben a Pécsi Tudományegyetem szerezte idén a legtöbb pontot az egyetemek és főiskolák között, így első helyen végzett. Az elismerést Miseta Attila, az egyetem rektora vette át.

A rangos díj kapcsán a rektor elmondta: „Nagy büszkeség ez a számunkra, hiszen igen nívós mezőnyben végeztünk az első helyen. A PTE számára kiemelt stratégiai cél a sport támogatása, az ehhez szükséges infrastruktúra biztosítása, és örömmel tölt el, hogy mindez az eredményekben is megmutatkozik. Büszke vagyok a hallgatóinkra” – hangsúlyozta Miseta Attila.