Címlap Hírek Tetőzik a mel...

Tetőzik a meleg és jön a vihar!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mozgalmas nap elé nézünk időjárási szempontból: északnyugat felől egy viszonylag gyorsan mozgó hidegfront helyeződik fölénk. Előtte még tetőzik a meleg,

a hőmérséklet csúcsértéke 27 és 33 fok között áll be.

Forrás: OMSZ.HU

A front előtti meleg légtömegben is kialakulhatnak zivatarok (elsősorban az Északi-középhegység tágabb környezetében), majd a front mentén, illetve előterében egy kiterjedtebb csapadékzóna érkezik délután a nyugati megyék fölé, amely kelet felé haladva várhatóan az esti, késő esti órákban éri el a Tiszántúlt.

Főként a csapadékrendszerhez kapcsolódóan intenzívebb záporokra, zivatarokra is lehet számítani,

amelyeket elsősorban rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék, valamint erős, viharos széllökések kísérhetnek. A délies irányú szél a front mentén északnyugatira fordul, főleg az Észak-Dunántúlon zivataroktól függetlenül is megélénkül.

Forrás: OMSZ.HU

A mai nap ajánlott lehet gyakran ránézni a veszélyjelző felületünkre annak, aki útnak indul, vagy szabadtéri tevékenységet tervez: https://met.hu/idojaras/veszelyjelzes/ – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán.