Címlap Hírek Több mint szá...

Több mint száz önkéntes ingyen vonul, ha kell! Most ők kaptak „karácsonyi ajándékot” Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szinte minden héten, de van, hogy naponta riasztják azokat az önkéntes tűzoltókat, akik szabadidejüket áldozzák azért, hogy életet mentsenek és a hivatásosok munkáját segítsék. Tavaly a sellyei jégverésnél, idén pedig a patacsi tűznél több mint százan segédkeztek, hogy a károkat enyhítsék. Most nekik mondtak köszönetet a Baranya Megyei Katasztrófavédelem Igazgatóságán. 

A katasztrófavédelem minden évben támogatja az önkéntes tűzoltó egyesületeket és mentőszervezeteket. Idén 17 millió forint értékben adtak át számukra technikai eszközöket és felszereléseket, valamint pénzbeli juttatás.

Összesen 18 egyesület kért és kapott is támogatást

Karsa Róbert, Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese

– Az egyesületek dönthettek arról, hogy milyen eszközre van szükségük. Ezek mind műszaki mentéseknél, tűzesetek kapcsán használható eszközök – mondta Horváth Nikolett Csilla. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hozzátette: az önkéntes tűzoltó egyesületek nagyon fontos feladatot látnak el például a káresetek felszámolásában. Tavaly a sellyei jégverésnél százával érkeztek segíteni az önkéntesek, akik szabadidejükben végzik ezt a munkát.

Nagyon lelkesek a baranyaiak, ha segíteni kell

– A legnagyobb érték a rendszerben ti vagytok. Az a motor, amivel az önkéntességet hajtjátok, nem működne ilyen hozzáállás nélkül – mondta Karsa Róbert. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese külön is megköszönte az egyesületek munkáját.