Címlap Hírek Nagy szükség ...

Nagy szükség van az adományokra és a jó szóra

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei Adni Öröm! adománygyűjtő akcióban az adomány mellé jókívánságot is küldhetnek a rászorulóknak a SPAR vásárlói. Idén is rászoruló családoknak adhatnak karácsonyi ajándékot a vásárlók a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország közös élelmiszergyűjtő akciója, az Adni Öröm! keretében. A Szeretetszolgálat önkéntesei 2022. december 15. és 20. között fogadják a kijelölt SPAR és INTERSPAR áruházakban az adományokat, amelyeket az adományozók most egy személyes üzenettel is kiegészíthetnek, meghittebbé varázsolva mások ünnepét.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR közös, Adni Öröm! akciója idén már huszonhatodik esztendeje gondoskodik arról, hogy azok is ebben az örömben részesüljenek, akik segítségre szorulnak. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei december 15. és 20. között települnek ki személyesen a kijelölt SPAR és INTERSPAR üzletekbe, hogy tartósélelmiszer-adományokat gyűjtsenek a rászorulók számára. Már december 1-jén elkezdődött az adománykártyák árusítása a pénztárakban, illetve a SPAR Online shopban, ez egészül ki most a személyes adományozás lehetőségével.

– A régióban összesen 21 áruházban találkozhatnak a vásárlók önkénteseinkkel. Az elmúlt években régiószerte családok ezreinek tudtuk könnyebbé tenni az ünnepet az adományok, az adományozó családok segítségével – mondta Jónás Gergely, a Máltai Szeretetszolgálat regionális ügyvezetője. – Ha lehet, ma a gazdasági helyzet, az infláció és az energiaválság miatt még nagyobb szükség van az efféle odafordulásra. Éppen ezért még nagyobb hálával fogadjuk a felajánlásokat. Az adományokból összeállított csomagokat még az ünnepek előtt eljuttatjuk támogatottjainkhoz.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország Adni Öröm! adománygyűjtő akciója révén tavaly 188 tonna élelmiszert gyűjtöttek az önkéntesek, amelyből 26 ezer ajándékcsomag készült, és talált gazdára.

Az áruházlánc idén is lehetőséget biztosít arra, hogy az adakozás ne csak a személyes gyűjtéssel, hanem más formában, online is megtörténhessen: december 1-től elindult az Adni Öröm! adománykártyák értékesítése a kijelölt SPAR és INTERSPAR áruházakban és a SPAR Online shopban. Így azok is tudnak az arra rászorulóknak segíteni, akik inkább a pénzbeli adományozást részesítik előnyben, vagy a vásárlásaikat az interneten intézik.

A 26. Adni Öröm! akcióban résztvevő SPAR és INTERSPAR áruházak listája megtalálható a www.adniorom.hu weboldalon.

Az „Adni Öröm!” és a Máltai adománykártyák megvásárlásával pedig a SPAR Online shopon keresztül is támogatni lehet a kezdeményezést:
www.spar.hu/onlineshop