Címlap Hírek Tornagyőzelem...

Tornagyőzelemmel nyitotta meg a szezont a Rátgéber Kosárlabda Akadémia

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két emléktornát is rendezett a Rátgéber Kosárlabda Akadémia a 2021/2022-es szezon ünnepélyes megnyitóján, amelyen a csarnokban és szabadtéren is rengeteg tartalmas programot kínáltak a több száz játékosnak és szüleiknek.

A Rátgéber Kosárlabda Akadémia idei szezonnyitóját megtisztelte jelenlétével Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is, aki le volt nyűgözve a látottaktól. Elmondta, kiváló körülmények között dolgozhatnak a tehetségek, s mindig szívesen jön majd újra, ha az igazgató, Rátgéber László hívja. Gulyás Gergely részt vett délelőtt az Akadémia előtt felállított kopjafánál megtartott koszorúzáson is, amelyen a nyolc éve, 2013. szeptember 7-én a tragikus győri buszbalesetben elhunyt két kiváló kosaras szakemberre, Fűzy Ákosra és Tapodi Péterre emlékeztek.

Fűzy Ákosra és Tapodi Péterre emlékeztek a kopjafánál

A kora délutáni programot a Fly Addiction fantasztikus akrobatikus kosárlabdashow-ja nyitotta meg – a lelátón helyet foglaló több száz gyerek és szülő vastapssal jutalmazta a felettébb látványos előadást. Az ünnepélyes megnyitón dr. Sáfár Sándor sportakadémiákért felelős miniszteri biztos (Emberi Erőforrások Minisztériuma), Decsi István, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja, valamint Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere tartott köszöntő beszédet, majd dr. habil. Rátgéber László, az Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója nyitotta meg a 2021/2022-es szezont.

A résztvevők ezt követően betekintést nyerhettek abba, mennyit készül egy olimpiai bronzérmes úszó. A PSN Zrt. kiválósága, Kenderesi Tamás tartott néhány perces élménybeszámolót, amely során szóba került, hogy Tokióban körülbelül tíz centi választotta el a harmadik helytől, miként az is, hogy 200 pillangós riválisával, Milák Kristóffal rendezték a korábban nem igazán baráti kapcsolatot. A beltéri programok után a csarnokon kívül folytatódott tovább a szezonnyitó, természetesen volt streetball, de lehetett pingpongozni, valamint az e-sportba is belekóstolhattak a gyerekek.

Rátgéber László és Kenderesi Tamás

Az Akadémián megrendezett III. Egyed Mihály és IV. Horváth Judit Emléktornán is eredményt hirdettek vasárnap. Előbbit megnyerte az NKA Pécs serdülőfiú-csapata, utóbbin pedig második helyen végeztek a serdülő lányok.

A III. Egyed Mihály Emléktorna végeredménye: 1. NKA Pécs, 2. Tivat (montenegrói), 3. Brno (cseh), 4. KK Novi Sad (szerb). A torna All Star ötösébe bekerült Király Martin és Burony Bálint is. A torna legértékesebb játékosa (MVP) Rácz Gábor lett.

A IV. Horváth Judit Emléktorna végeredménye: 1. Csata DSE, 2. NKA Pécs, 3. Dávid Kornél KA, 4. Baja. A torna All Star ötösébe bekerült Bota Napsugár.

A fiúcsapat tornagyőztes lett