Tűzoltók lepték el Tüskésrétet, de nem volt baj, sőt!

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem, szerencsére tűz nem volt. Foci és edzés annál inkább! A pécsi hivatásosok úgy érkeztek tréningezni Tüskésrétre, hogy ha riasztást kapnak, akkor pillanatok alatt el is tudjanak indulni. Ez pedig csalt némi vidámságot a gyerekek és a velük együtt érkező, a tikkasztó hőségben kókadozó anyukák arcára.

Öt tűzoltóautó és mellette gondosan bekészítve a tűzálló bakancs és a nadrág. A laktanyában ez egy teljesen megszokott kép, de Tüskésréten? Most már tudjuk: ott is!

Csizma és nadrág indulásra készen

A fiúk edzeni jöttek, de…

Csak úgy rúghatták a bőrt, hogy riasztás esetén pillanatok alatt a szerkocsi mellett, menetkész állapotban kell lenniük. Ezért készítették elő gondosan a bakancsot és a nadrágot.

– A történethez hozzátartozik, hogy heti szinten kell tréningezniük a hivatásosoknak, hogy jó kondiban legyenek. Ez elengedhetetlen élet- vagy kármentésnél – mondta a Pécs Aktuál kérdésére Sárkány Sándor. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hozzátette: a pécsiek rendszeresen fociznak is, csak most a laktanya felújítása miatt a Tüskésrétre tették át a “bázist” az edzés idejére.

Félmeztelenek vs. pólósok!

– A pályát a PSN Zrt. biztosítja számunkra addig, amíg a felújítás zajlik. De tűzoltóinknál ilyenkor minden felszerelés karnyújtásnyira van, szóval perceken belül átkapcsolnak, ha szükséges és indulnak is – tette hozzá Sárkány Sándor.

Jutott idő a kíváncsi gyerekekre is

Gyerekek rohamozták meg a parkoló tűzoltóautókat

A sok tűzoltóautó – bár csendben pihent a játszótér mellett – nem maradt észrevétlen a gyerekek előtt. A fociból kimaradó és egyben riasztást váró kolléga pedig készségesen mutogatta végig a szerkocsit és felszerelését a kíváncsiskodó kicsiknek.

Jó volt így is látni a tűzoltókat!

Hajrá, fiúk!

Előző sztori

Ez igen: füstmérgezéstől mentett meg egy nőt, de egy eltűnt asszonyt is megtalált a pécsi rendőrpáros!

Következő sztori

Csak egyenesen: nem térdel le a BLM-mozgalom előtt a magyar fociválogatott

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1