Címlap Hírek Újra lesz ló ...

Újra lesz ló nélküli huszáregység a Magyar Honvédségben

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemsokára ismét megjelenik a Magyar Honvédségben a modern, nem lovasított, de mégis nagyon fontos feladatokat végző huszáregység.

A honvédelmi miniszter szerint a magyar nemzet hagyományait, a huszárság intézményét világszerte ápolják, amit a magyarok elfelejtettek a szocializmus és a kommunizmus pusztítása miatt, de a Magyar Honvédség most ismét gondoskodik a hagyományok ápolásáról. Azt is hozzáfűzte, hogy:

-A huszár több, mint egy lovas katona, „a huszár mi vagyunk”, a nemzeti karakterünk egyenruhába öltött lényege.

Részletesebb információkat a miniszter még nem árult el, de annyi kiderült, hogy a huszáregységből a lovakat kihagyják, illetve hozzátette, hogy: „a magyar huszár kreatív, eszes, gyors, öntevékeny, bátor, büszke és magabiztos”.

 „Az lehetetlen, hogy a huszárhagyományt csak az angol páncélosok vagy a francia ejtőernyősök őrizzék, jól teszik és köszönjük nekik, de nekünk is kell; hamarosan ismét lesz modern, nem lovasított, fontos harcfeladatot ellátó huszáregység a Magyar Honvédségben”– mondta a honvédelmi miniszter.