Egy ilyen közös fotó aranyat ér: Horváth Gyula a világbajnoki résztvevő kalapácsvetővel, Gyurátz Rékával
Címlap Sport „Hatalmas élm...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyetlen nap van már csak vissza a Budapesten zajló atlétikai világbajnokságból, holnap zárul ez a fantasztikus sportesemény, amely rengeteg embernek szerzett életre szóló élményt. Köztük annak a 2500 önkéntesnek is, akik a helyszínen, a Nemzeti Atlétikai Központban dolgoznak: a pécsi Horváth Gyula például nagyon bánná, ha nem jelentkezett volna.

Milyen jó, hogy létezik a net! A pécsi Horváth Gyula ugyanis a világhálón böngészve akadt rá arra a hírre, hogy az augusztus 19–27. között Budapesten megrendezésre kerülő atlétikai világbajnokságra önkénteseket várnak.

Úgy voltam vele, ilyen eseményt nem mindig rendeznek Budapesten, nincs rá sok sansz, hogy máskor részt vegyek rajta, úgyhogy gondoltam, kipróbálom. Nem voltak különösebb elvárások, minimum hét napot vállalni kellett, én kilencet dolgozom

– mesélte a Pécs Aktuálnak Horváth Gyula.

Miután önkéntesekről van szó, természetesen fizetség nem jár a munkáért. Kaptak viszont formaruhát, egy kollégiumban vannak elszállásolva, továbbá biztosítják az ellátásukat. S hogy mi is pontosan a munka?

„Én a lelátón dolgozom a biztonsági csoport tagjaként. A feladatom gyakorlatilag a szurkolók segítése: ha van valami kérdésük, igyekszem választ adni nekik, ha kell, odakísérem őket a helyükre. Nagyon élvezem! Fent vagyunk a stadion karéján, olyan panoráma van, hogy az hihetetlen! Csodálatos ez az egész rendezvény. Arról nem is beszélve, hogy arra a részre jönnek fel azok a sportolók is, akik már végeztek, így több résztvevővel is volt szerencsém találkozni, közös fotót készíteni, így például Takács Boglárkával, vagy éppen a férfi 110 gát bronzérmesével, az amerikai Daniel Robertsszel. Ami számomra nagyon kellemes meglepetés, hogy minden sportoló elképesztően szerény!”

A világbajnokságnak lassan vége, vasárnap zárul a sportesemény, de az utolsó napon még kapnak egy életre szóló élményt az önkéntesek: lemehetnek a pályára, és a sportolókkal együtt búcsúzhatnak el a közönségtől.

Ez egy fantasztikus csattanó lesz számunkra! A hangulatról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, folyamatosan telt ház volt, mindenki elképesztően élvezte ezt a világeseményt, óriási volt a szurkolás. Én még sosem voltam sehol önkéntes, de ha lesz még ilyen lehetőség, biztosan megyek! Hatalmas élmény a világbajnokság, borzasztóan örülök nekik, hogy jelentkeztem!

– tette hozzá Horváth Gyula.

A látvány önmagáért beszél: lenyűgöző létesítmény a Nemzeti Atlétikai Központ
Kiváló csapatot alkotnak az önkéntesek, akiknek futóversenyt is rendeztek