A PMFC vasárnap este a Gyirmótot fogadja, érdemes lesz kimenni szurkolni a harmadik helyen álló piros-feketéknek! (Fotó: PMFC)
Címlap Sport A pécsi egyet...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két baranyai csapat, a Szentlőrinc és a PTE-PEAC is továbbjutott a MOL Magyar Kupa második fordulójából. Az NB II-es együttesek még nem álltak rajthoz, a PMFC és a HR-Rent Kozármisleny is kemény bajnoki elé néz vasárnap.

Feszült hangulatú mérkőzést vívott egymással a Lovászhetény-Pécsvárad és a PTE-PEAC a Magyar Kupa második fordulójában. Volt, aki már a meccs előtt megjövendölte, hogy lesz kiállítás: nos, a második félidő 67. percében Németh Adrián és Reith Renátó is piros lapot kapott, amikor a vendégek részére büntetőt ítélt Bana Gergely játékvezető. Sok értelme nem volt a hepciáskodásnak, ekkor ugyanis már 0-2-re állt a meccs, majd miután Gelencsér Gergő gólra váltotta a tizenegyest, kialakult a végeredmény (0-3).

A Szentlőrinc a BLSZ I. osztályában szereplő Csepel-Csep-Gól FC vendége volt, s bizony nem igazán látszott az osztálykülönbség ezen a meccsen. A baranyai fiúk nem fogtak ki túl jó napot, hátrányba is kerültek, de becsületükre váljék, hogy a második félidőben egyenlítettek, majd az utolsó pillanatban a győztes gólt is belőtték, kiharcolva a továbbjutást (1-2).

Az NB I-es és az NB II-es csapatok még nem csatlakoztak a kupasorozathoz, így ők bajnokit játszanak a hétvégén. A másodosztályban vitézkedő két baranyaira, a veretlen, 11 pontos PMFC-re és a 9 pontos HR-Rent Kozármislenyre kemény feladat vasárnap: előbbi a Gyirmótot fogadja (19.00), utóbbi a Budafok vendége lesz. A jobb sorsra érdemes Gyirmót számára létkérdés lenne a jó eredmény, ugyanis az utolsó előtti helyen áll – a pécsi srácoknak élniük kell a lehetőséggel, le kell győzniük a rossz passzban lévő ellenfelet. A Budafok jelenleg a tabella éllovasa, vagyis kemény diónak tűnik, de a mislenyiek megverték már a Honvédot, a Haladást és a Soroksárt is, a Győr vért izzadva tudta csak két vállra fektetni őket, szóval nincs mitől tartaniuk!

Eredmények a Magyar Kupában: Csepel-Csep-Gól FC–Szentlőrinc 1-2 (gólszerzők: Torda 43. perc, ill. Keresztes 60. perc, Rétyi 93. perc), Lovászhetény-Pécsvárad–PTE-PEAC 0-3 (gólszerzők: Udvardi 40. perc, 58. perc, Gelencsér G. 68. perc – 11-esből).