Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két év kihagyás után idén újra gyalogos zarándoklatot szervez a Pécsi Egyházmegye Pécsről Máriagyűdre. A 25 km-es zarándoklatot május 7-én tartják, ahol a résztvevők Felföldi László megyéspüspök szándéka szerint a békéért is imádkoznak majd. A gyalogos zarándokok fél 8-kor indulnak el a volt FEMA parkolóból, és az 58-as út mentén jutnak el Máriagyűdre.

A kerékpárosok fél 9-kor indulnak, a pécsi Székesegyháztól.

A zarándoklathoz az út során bárhol lehet csatlakozni. A zarándoklat ideje alatt folyamatos orvosi ügyeletet biztosítanak. Mentőautó és egészségügyi személyzet kíséri a menetet, a pihenőhelyeken orvosi sátrakat állítanak fel.

A hazautazást a résztvevők egyénileg oldják meg.

A Pécsről Máriagyűdre induló zarándoklatot 2009-ben szervezték meg először, akkor a Pécsi Egyházmegye alapításának ezeréves évfordulójára emlékeztek.

2020-ban és 2021-ben közbeszólt a pandémia: a hívek csak online közvetítésen keresztül kapcsolódhattak be a kegyhely imádságos eseményeibe.

A zarándokút során két helyszínen, Szalántán, a Közösségi Háznál, majd pedig a Tenkes Csárdánál lehet felfrissülni, regenerálódni. Fotó: Pécsi Egyházmegye

A zarándoklatra nem kell külön regisztrálni, plébániai csoportokat és egyéni zarándokokat is nagy szeretettel várnak a szervezők. A csatlakozás lehetőségeiről a plébánosok adnak tájékoztatást.

Program a kegyhelyen

  • Várható érkezés kb. 14 órától.
  • A helyszínre érkezéskor közös imádság.
  • A záró szentmiséig folyamatos gyónási lehetőség. A szentgyónás végzésére alkalmas helyszíneket táblák jelölik majd.
  • A zarándoklatot záró ünnepi szentmisét 15.00-kor mutatja be Felföldi László pécsi megyéspüspök a jelenlévő papság koncelebrálásával a kegyhely szabadtéri oltáránál.

Bővebben pedig ITT lehet informálódni!