Címlap Hírek Változékony i...

Változékony időjárás lesz a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton az északnyugati, északi megyékben naposabb idő valószínű gomolyfelhőkkel, délkelet felé haladva vastagabb, zártabb lesz a felhőtakaró. Számottevő csapadék nem lesz, de délen, délkeleten előfordulhat gyenge, időszakos eső, míg északnyugaton futó zápor, hózápor. Az északi, északkeleti szelet több helyen kísérhetik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap a déli országrészben is felszakadozik, csökken a felhőzet. A nap második felében észak felől érkezhetnek kisebb-nagyobb felhőtömbök. Hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Délelőttig főleg az ország déli felén hullhat helyenként kisebb csapadék. Délutántól észak, északkelet felől alakulhatnak ki itt-ott záporok, hózáporok. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között várható.

A tavaszias időjárás folytatódott a mögöttünk álló egy hétben is. Az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb időben a tavalyi és tavalyelőtti évekhez hasonlóan az idén is korán beindult a korai növények nedvkeringése. A folytatásban azonban lehűlés érkezik reggelente a maihoz hasonló komolyabb fagyokkal, így a vegetáció idő előtti fejlődése kissé megtorpan. Számottevő, országos csapadék továbbra sem várható, így tovább fokozódik a csapadékhiány.

 

Számottevő csapadékra ugyan nem kell számítani a hétvégén, de előfordulhat eső – vasárnap viszont napsütéses időnk lesz.