Címlap Hírek Világrekord s...

Világrekord születhet Komlón! 27 órán keresztül kondiznak a bányászvárosban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igen, 27 órán keresztül, óránként 5 perces szünetekkel edzenek Komlón. A nem mindennapi versenyt péntek este kezdték és szombat estig csak pár percre állnak meg. A kihívásra 23-an jelentkeztek, köztük frissen nősült tűzoltó, katona hölgyek és civilek. Ha négyen kibírják a 27 órát, világrekord születik! Hajrá, KOMLÓ!

5 éve rendezik meg a legdurvább kondis kihívást Komlón

Péntek délután kezdetét vette az év egyik leghosszabb sporteseménye Komlón. Az egykori bányászok fürdőépületében 27 órán keresztül izzadnak a kondigépeken a résztvevők.

– A legfiatalabb versenyző egy 14 éves komlói fiú, aki tavaly is részt vett már a megmérettetésen. Ha teljesíti, akkor világelső lesz – mondta Lassan Zoltán, Pongó a verseny ötletgazdája.

Egy frissen nősült tűzoltó teljes felszerelésben tolja az edzést

A 23 versenyző között a pécsi alakulattól katonák, a szolnoki helikopter dandártól hölgyek, valamint Kecskemétről tűzoltó is van.

A 30 éves tűzoltónk, Csire József. Ő csütörtökön nősült és az első útja ide vezetett hozzánk Komlóra. Látszik, hogy bírja a terhelést, a kondigépekre oxigénpalackkal és teljes felszereléssel lépett fel – mondta Lassan Zoltán.

Csak étkezni és wc-zni állnak meg a résztvevők

Sokan kérdezik, mi a jó ebben. Mi ezzel bizonyítani szeretnénk és megdönteni egy nagyon csúnya tévhitet:

a konditermesek is képesek a hosszú távú fizikai munkára és bírják a TERHELÉST

Úgy edzünk most, hogy nem is alszunk. És mindenki egyénileg sportol, azaz nem váltjuk egymást – tette hozzá Lassan Zoltán.

A versenyt több bíró is figyeli

Lassan Zoltán, Pongó

– Nézik az edzések precizitását, hosszát és persze a versenyzők állapotát is. Aki esetleg lazsálna, azt figyelmeztetik. Itt nem egymással, hanem az idővel és kitartással versenyeznek – hangsúlyozta a szervező.

Az összefogásnak köszönhető, hogy mindez Komlón történik

Pongó és Polics József

– A volt bányafürdő épületében zajlik ez a verseny. Ez pedig egy nagy összefogás eredményeként újult meg. Mind a város, mind a helyi vállalkozók és a kormány pénzt és energiát fektetett abba, hogy ne legyen az enyészeté a hely. Most pedig világrekordok születhetnek itt – hangsúlyozta Polics József, Komló polgármestere.

Azt is mérik, hogy egyik gépről a másikra hány perc alatt ér át a versenyző

A gyakorlatok között 30 másodpercet pihenhetnek, óránként pedig 5 percet

Azaz permanens mozgást kell végezni 27 órán keresztül. Érdekesség, hogy a világrekord mellett a versenynek lesz első, második és harmadik helyezettje is. A 27 óra vége felé a bírák meghatároznak három feladatot. Aki ezt teljesíti, helyezést érhet el a pontjai alapján.

A megmérettetés szombat este 21 órakor ér véget.