Címlap Koronavírus Biofegyverkén...

Biofegyverként vizsgálták a koronavírusokat 2015-ben a kínaiak

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A SARS koronavírusok a biológiai fegyverek új korszakát jelenthetik - írták a kínai tudósok és egészségügyi tisztviselők egy dokumentumban még 2015-ben - számolt be róla a 168.hu.  

A lap azt írja, hogy a kínai haditudósok már évekkel korábban megvitatták a SARS

koronavírusok fegyverré alakítását oly módon, hogy ezek mesterségesen átalakíthatók lehetnek egy emberi betegség vírusává, majd szabadon engedhetők

számolt be a Business Standard alapján a hírről az Index.

„A SARS természetellenes eredete és az ember által előidézett vírusok új fajtái mint genetikai biofegyverek” címet viselő írás megállapítja, hogy egy

esetleges harmadik világháborút várhatóan biológiai fegyverekkel vívhatnak majd meg. 

Peter Jennings, az Ausztrál Stratégiai Politikai Intézet ügyvezető igazgatója a  news.com.au-nak azt mondta,

a dokumentum egyértelműen megmutatja, hogy kínai tudósok a koronavírusok egyes törzseinek katonai alkalmazhatóságáról gondolkodtak.

Hozzátette, ez egyben azt is megmagyarázhatja, miért vonakodtak annyira a külső vizsgálatoktól a Covid–19 eredetét illetően.

A WEEKEND AUSTRALIAN MEGKERESTE AZ ÜGYBEN ROBERT POTTER KIBERBIZTONSÁGI SZAKÉRTŐT IS, AKI BIZTOSSÁGGAL ÚGY VÉLEKEDETT, HOGY A DOKUMENTUM NEM HAMISÍTVÁNY.