Címlap Egészség Feljelentette...

Feljelentette Orbán Viktort egy férfi, mert meghalt koronavírusos édesanyja

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy nagykanizsai férfi feljelentette a magyar kormányt és Orbán Viktor miniszterelnököt édesanyja és húga halála miatt, akik koronavírusban haltak meg.

A gyászoló fiú és testvér szerint a Transparency International által az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI) kiperelt iratok alapján nem egyértelmű, hogy a kínai vakcina valódi védelmet adott az idős korosztálynak. Azt mondta, édesanyja Sinopharm-oltást kapott, így lehetséges, hogy nem kapott valódi védelmet a fertőzéssel szemben, amibe később belehalt.

Amikor megkapta ezt a kínai szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csakis és kizárólag ezt kaphatta meg

– fogalmazott.

A férfi húga a zalaegerszegi kórházban hunyt el koronavírusban, ám ezután az intézmény nem engedte meg neki, hogy elbúcsúzzon szerettétől. Ráadásul annak ellenére is felszámolta az öltöztetési költségeket, hogy a Covidban elhunytakat nem öltöztetik fel, mielőtt kiadják őket, hanem csak nejlonzsákba teszik őket. A felszámolt díj persze nem a kiadás összegszerűsége miatt bántja a férfit, sokkal inkább azért, mert úgy érzi, méltatlan ez az eljárás.

A férfi szerint egyértelmű, hogy a kormány a felelős mindezért, erre a miniszterelnök 2020. szeptember 18-án, a Kossuth Rádióban elhangzott mondatait idézte, miszerint:

Szükség szerint minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet.

(via Népszava)