Gulyás: Március 15-ig biztosan maradnak a korlátozások, de egy hónapon belül jöhet a nyitás

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 15-ig biztosan maradnak a novemberben bevezetett korlátozó intézkedések. De ez hamarosan, egy hónap múlva feloldásra kerülhet - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón hangsúlyozta: a következő két hétben drámaian megugorhat a fertőzések száma, de ezzel párhuzamosan az oltások is felgyorsulnak.

Korlátozó intézkedések: március 15-ig

Ez függ a járványügyi szakemberek véleményétől, valamint a nemzeti konzultációtól is, amin az állampolgárok elmondhatják véleményüket a nyitásról.

Ütemezett vagy egy ütemben szüntessék meg a korlátozásokat?

Erről is szól a nemzeti konzultáció, valamint az oltások folyamata. A következő két hétben felgyorsul az oltások száma is, több embert tudnak beoltani, mint amennyit beoltottak eddig Magyarországon – mondta Gulyás Gergely.

Harmadik hullám elérte Magyarországot

November 11 óta vannak érvényben a korlátozó intézkedések, de azt remélik, hogy ezen intézkedések utolsó időszakában vagyunk.

Addig indokolt a korlátozásokat fenntartani, amíg a járványügyi szakemberek mondják!

Drámaian romlani fognak a számok Magyarországon

Gulyás Gergely

Egyes előrejelzések szerint a harmadik hullám miatt a következő 1-2 hétben romlani fognak a számok, ugyanis megjelent számtalan mutánsa a vírusnak.

Egyetlen jó hír: az oltás

Az ismert mutánsok védelme ellen a Magyarországon elérhető oltások hatékony védelmet jelentenek. Ugyanakkor ezek a vírusok gyorsabban terjednek, a fertőzés is fel fog gyorsulni. A következő két hét kifejezetten nehéz lesz.

Hirdetés
Előző sztori

Részegen ült volán mögé, halálos balesetet okozott

Következő sztori

MSZP: Nem lehet az SZJA elengedésével megvásárolni a fiatalok jó közérzetét!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1