Móric

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“Idén nem lesz olyan oltás, amely beadható és elérhető lenne bárki számára” – Jakab Ferenc

Világszerte százharminc vakcinafejlesztési projekt zajlik - mondta Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutató Központ virológiai kutatócsoportjának vezetője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Jakab Ferenc, pécsi virológus elmondta, hogy a 130 lehetséges vakcina közül körülbelül harminc van klinikai fázisban, és hat olyan fejlesztésről tudni, amely már a klinikai tesztelés utolsó fázisában jár.

Véleménye szerint sajnálatosan, de idén még nem lesz a világ számára olyan oltás, ami beadható és elérhető lehetne bárki számára. Úgy gondolja, hogy legközelebb a 2021-es év, első negyedévében kezdődik csak el a vakcina tömeges gyártása.

A Kossuth rádió reggeli műsorában arról is beszélt, hogy az AstraZeneca brit-svéd tulajdonban lévő gyógyszergyár korábban felfüggesztette koronavírus elleni vakcinájának tesztelését, mert az egyik kísérleti alany egy ritka és súlyos gyulladásos gerincbetegség tüneteit mutatta.

A virológus szerint az “oxfordi vakcina” tesztelése már a harmadik fázisban járt – több mint 50 ezer emberen próbálták ki -amikor az említett egyetlen női betegnél mellékhatások léptek fel. Viszont egyelőre az sem biztos, hogy a betegséget az oltás okozta.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Ismét magas Pécsett a levegő ózóntartalma

Következő sztori

Fizetésükön felül sok milliós bónuszt is hazavihetnek egyes önkormányzati cégvezetők

Legutóbbiak innen: Koronavírus

bool(false)