Ismét ovisok kerültek karanténba Pécsen!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Két pécsi óvodában is felütötte a fejét a koronavírus: a Kertvárosi Óvoda Bimbó utcai Tagóvodájában és a Nyugati Városrészi Óvoda Közraktár utcai Sportóvodájában is egy-egy fertőzöttet találtak, rajtuk kívül összesen 4 munkatárs és 31 kisgyermek került karanténba.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Nyugati Városrészi Óvoda Közraktár utcai Sportóvodájában az egyik dolgozó koronavírustesztje lett pozitív kedden. Az intézmény munkatársa pár nappal korábban volt utoljára dolgozni az ügyeleti ellátást biztosító csoportban, az első tüneteket pedig vasárnap észlelte.

A beigazolódott fertőzést követő kontaktkutatás eredményeként további egy munkatárs és 22 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá április 19-ig.

A Kertvárosi Óvoda Bimbó utcai Tagóvodájában az ügyeleti csoportba járó egyik kisgyermekről hétfőn igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Rajta kívül a kontaktkutatás eredményeként az ügyeleti csoportból további 9 kisgyermek és az intézmény 4 munkatársa került karanténba április 16-ig.

Az érintett csoportszobák fertőtlenítő nagytakarítása megtörtént, az ügyeleti ellátás mindkét intézményben továbbra is biztosított a karanténba nem került gyermekek számára.

Előző sztori

Kővári: a lakóparkról már februárban tudott Péterffy, de csak most akadályozta meg a fejlesztést

Következő sztori

ZÁRVA marad Pécsett az egyik iskola, mert aggódnak a szülők

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1