Kővári: a lakóparkról már februárban tudott Péterffy, de csak most akadályozta meg a fejlesztést

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csitulnak a kedélyek a Mandulás körül. Kővári János szerint Péterffy Attila már februárban hangoztatta, hogy egy magánberuházó fejlesztéseket tervez a Mecseken. Az ÖPE frakcióvezetője szerint Pécs polgármestere csak a helyiek felháborodása miatt akadályozta meg az építkezést. Kővári egyébként öt napja állt ki a nyilvánosság elé, hogy felhívja a figyelmet a tervezett luxuslakópark építésére. Most újra sajtótájékoztatót tartott.   

– Pár nap leforgása alatt több mint 1300 pécsi polgár fejezte ki tiltakozását, aminek hatására Péterffy Attila visszavonulót fújt, majd úgy nyilatkozott, hogy sosem támogatta ezt a projektet – kezdte sajtótájékoztatóját Kővári János.

Az ÖPE frakcióvezetője szerint Pécs polgármestere, Péterffy Attila már a Városinfón is többször kitért arra, hogy a kempingben egy magánbefektető révén fejlesztések lesznek.

Péterffy Attila már februárban is tudta, hogy fejlesztéseket terveznek a Mandulásban, de nem akadályozta meg. Csak most, hogy a pécsiek tiltakozásukat fejezték ki

– mondta Kővári.

Kővári ezt azzal is alátámasztotta, hogy még az építési szabályzat módosítására is sor került volna, amit a pécsi önkormányzat is támogatott.

Ki nyilatkozott akkor így az előterjesztésben, ha nem Péterffy Attila?

tette fel a kérdést Kővári János.

Kővári éppen ezért visszautasítja

a polgármester és a baloldali sajtó állításait, hogy ez egy kitaláció volt. Kővári szerint nagyon valós probléma volt, hiszen a Momentum és a Párbeszéd is protestált ez ügyben.

Kővári János egyébként külön megköszönte a pécsiek összefogását és azt, hogy most megakadályozták a terület beépítését. Emellett kérte a helyieket, hogy küldjék el javaslataikat arra vonatkozóan, hogy mit szeretnének látni a Mandulás környékén.

Előző sztori

FIGYELEM! A havazás miatt veszélyes kirándulni a Mecsekben!

Következő sztori

Ismét ovisok kerültek karanténba Pécsen!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1