Már elérhetők a koronavírusról szóló nemzeti konzultáció eredményei

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a közjegyző által is hitelesített adatokat a kormány hivatalos honlapján pénteken tette közzé.

Az online felületen átlagosan kérdésenként 433 640 kitöltés érkezett, azonban tekintettel arra, hogy az első kérdésre több válasz megadása is lehetséges volt, ez 318 947 kitöltőt jelent. A kérdőíveket 1 682 295-en töltötték ki, de mivel az első kérdésre több választ is meg lehetett adni, 1 796 988 válasz érkezett. 

Az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok a legnagyobb arányban, 83 százalékban a maszkviselést támogatják. Ezt követi a rendezvények korlátozása (79 százalék), az országhatárok lezárása (79 százalék), a távolságtartás elrendelése (78 százalék), a védekezéshez szükséges eszközök kiviteli korlátázása (64 százalék) és az időseknek fenntartott védett idősáv (62 százalék). Az ingyenes parkolást és az oktatási intézmények bezárását egyaránt 61 százalék támogatja, a kijárási korlátozásnak pedig 59 százalékos a támogatottsága.

A járvány elleni védekezés során minden esetben szakmai döntések születnek, az eredmények azonban a döntéshozóknak is támpontot jelentenek. A konzultáció további eredményeit a www.kormany.hu oldalon olvashatja.

Hirdetés
Előző sztori

A járvány miatt a Pécsváradi Leányvásár is más lesz

Következő sztori

Már elérhető az alapszakmákat ismertető új tájékoztató füzet

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1