Címlap Egészség Pécsi Gyermek...

Pécsi Gyermeksebészet: megváltozott a járóbeteg ellátásának működése

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika, Manuális Tanszék, Gyermeksebészeti Osztályának járóbeteg ellátásának működése a COVID-19 vírushelyzet miatt november 11-től változott meg. 

Azt írják, a fertőzés terjedésének megelőzése érdekében minden vizsgálat előtt járványügyi nyilatkozat kitöltése és hőmérés szükséges!

Friss sérüléssel vagy néhány napos, de fokozódó panaszokkal továbbra is 0-24 órában fogadják a kis betegeket.

Néhány napos, de nem enyhülő panaszok esetén 1-2 napon belül meg tudják nézni a gyerekeket, de előtte telefonon kell időpontot előjegyeztetni.

A régóta ismert, vagy most felfedezett, de nem sürgős betegség, állapot esetén a veszélyhelyzet elmúltával tudnak időpontot adni! Utóbbit olykor nehéz eldönteni, ezért azt ajánlják, hogy a szülők háziorvosuktól vagy telefonon keresztül a gyermeksebészettől kérjenek tanácsot. Utóbbi esetben a Központi klinika telefonszáma: 06 72/535-900. Mellékek: ambulancia – 37857 (sürgős esetben bármikor; időpontkérés esetén munkanapokon 1 és 4 óra között)osztály – 37811.

Kiemelt képünk illusztráció.