NINCS ENYHÍTÉS: a jelenlegi szabályok maradnak érvényben!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 1-ig meghosszabbították a szigorításokat! A szakértők véleménye egyértelmű: bármilyen enyhítés oltás hiányában újbóli járvány-hullámhoz és még radikálisabb szigorításokhoz vezethet - jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Nyugat-Európában sokkal szigorúbb szabályok vannak, mint Magyarországon

Ennek oka, hogy ott úgy tűnik a harmadik hulláma is megkezdődött a vírusnak – mondta Gulyás Gergely. Szeretnék ezt Magyarországon elkerülni, ezért a

jelenlegi szabályok fenntartása indokolt

– hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Március 1-ig biztosan maradnak a korlátozások

– Tudjuk, hogy nehézségekkel jár ezeknek a szabályoknak a betartása – tette hozzá Gulyás Gergely, aki szerint ennek köszönhető, hogy sikerült megfékezni a vírust.

Két esetben van lehetőség az enyhítésre:

  • ha a járvány terjedése mérséklődik, kevesebb lesz az aktív fertőzött
  • vagy ha a kellő számban áll rendelkezésre vakcina

Tudjuk, hogy a vendéglátósoknak nagy veszteséggel jár a bezárás

A közigazgatási hivatalok mindent megtesznek a bértámogatások kifizetésének felgyorsítása érdekében. Eddig 27 milliárd forint támogatásra nyújtottak be igényt a vállalkozások, ez 100 ezer ember támogatását jelenti. 7 milliárd forintot a Kincstár utalt is – mondta Gulyás Gergely.

Először a vendéglátóhelyeket fogjuk kinyitni

– Amikor vége szigorításoknak, akkor először a vendéglátóhelyeket fogjuk kinyitni és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az ehhez szükséges helyzet előálljon – mondta Gulyás.

Ehhez azonban vakcina kell!

E szabályok fenntartásához rendkívüli jogrend meghosszabbítása is szükséges. Ezt 90 nappal szeretnék meghosszabbítani. A kormány saját hatáskörben 15 napra teheti meg, ezt meg is teszik február 7. éjféltől és ezt követően az Országgyűlésnek van lehetősége 90 napra meghosszabbítani.

Teljes sajtótájékoztató itt érhető el:

Előző sztori

VÉGRE? Eldugja mostantól a politikai tartalmakat a közösségi oldal

Következő sztori

Új műtéti eljárást dolgoztak ki Pécsen orvosok és mérnökök együttműködésében

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1