Címlap Közélet VÉGRE? Eldugj...

VÉGRE? Eldugja mostantól a politikai tartalmakat a közösségi oldal

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem ajánl többé politikai szervezeteket felhasználóinak a Facebook – jelentette be szerdán Mark Zuckerberg, a közösségi oldal alapítója és vezetője.

„Az Egyesült Államokban a választások közeledtével leállítottuk a politikai szervezetek ajánlását, és most az a szándékunk, hogy ezt az egész világra kiterjesztjük” 

– közölte Zuckerberg a vállalat negyedéves eredményeinek ismertetésekor.

Szeptemberben bejelentettük, hogy egy év alatt több mint egymillió csoportot távolítottunk el, de számos olyan csoport létezik, amelyekbe nem szeretnénk bátorítani a belépést, noha nem sértik a működési szabályzatunkat” – szögezte le ezzel együtt Mark Zuckerberg, aki az elmúlt években egyre növekvő nyomásra elszánta magát, hogy a közösségi oldal fellépjen az álhírek ellen és szabályozni kezdje az oldalon megjelenő tartalmakat.

Zuckerberg arra is kitért, hogy

a Facebook munkatársai azon dolgoznak, hogy a felhasználók falán kevesebb politikai tartalom jelenjen meg.

Természetesen, akik óhajtanak, azok a jövőben is folytathatnak politikai vitákat és csatlakozhatnak politikai csoportokhoz” – tette hozzá Zuckerberg.

(MTI)