Több mint 20 ezer baranyai kaphatja meg az oltást a héten

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Várhatóan húszezren kaphatják meg a héten a koronavírus elleni vakcinát Baranya megyében. A Baranya Megyei Kormányhivatal közösségi oldalán azt írta szerdán, hogy egyszerre négy oltóanyaggal zajlik az oltás a megyében.

A Baranya Megyei Oltási Munkacsoport, a járási tisztifőorvosok, a háziorvosok és a városi kórházak dolgozóinak összehangolt munkájával ezen a héten összesen több mint 20 000 fő beoltása történik meg.

Az országban összesen 74 ezer embert várnak

a hétvégén a kórházi oltópontokra a tömeges oltás keretében. Az érintett 18 és 60 év közötti krónikus betegek SMS-ben kapnak értesítést az oltás helyszínéről és az időpontjáról.

Az országos tisztifőorvos arra hívta fel a figyelmet, akit behívnak, amennyiben teheti vigye magával kitöltve a beleegyező nyilatkozatot, ezt többen már megkapták postai úton, de a vakcinainfo.gov.hu oldalról is letölthető.

A nyilatkozat mellett az oltásra jelentkezőknek a TAJ kártyát és a személyi igazolványt is be kell mutatniuk. Müller Cecília arra is felhívta a figyelmet, hogy azok, akik most kapják meg első oltásukat azok a következőt csak később vehetik majd fel, nem a megszokott 2-3 hetes szünettel.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés
Előző sztori

Ismét a régi rend szerint tart nyitva Pécsett az önkormányzati adóiroda

Következő sztori

Megjött az első gólya Baranyába!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1