Újabb csoportok kerültek karanténba a pécsi óvodákban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsett újabb Covid-19 fertőzéseket találtak, ami miatt karanténba kerültek újabb csoportok a Kodály Zoltán utcai, a Budai Nagy Antal utcai, a József Attila utcai ovikban és az Apáczai Óvodában.

A pécsi önkormányzat tájékoztatása szerint negyedszer hosszabbította meg az Oktatási Hivatal a rendkívüli szünetet a Városközponti Óvoda Kodály Zoltán utcai Tagóvodájában. Az intézményben november 24-e óta tart a szünet, miután a dolgozók többségénél beigazolódott a koronavírus-fertőzés. Jelenleg az óvoda 10 munkatársa van karanténban, közülük 8-an igazolt fertőzöttek.

Az óvoda három csoportjában december 14-ig hosszabbították meg a rendkívüli szünetet, ügyeleti ellátást várhatóan csütörtöktől egy csoportban tud biztosítani az intézmény.

A Városközponti Óvoda Budai Nagy Antal utcai Tagóvodájában egy munkatárs koronavírus-tesztje lett pozitív, a fertőzés miatt további három dolgozó és egy óvodai csoport 19 kisgyermeke került karanténba, szintén december 14-ig.

A Városközponti Óvoda József Attila utcai Tagóvodájában egy munkatárs került hatósági járványügyi megfigyelés alá, tesztelése folyamatban van.

Az Apáczai Óvodában kedden kapta kézhez pozitív vírustesztjét az egyik dolgozó. A fertőzés miatt további 2 munkatárs és egy csoportban 23 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá.

A pécsi önkormányzat közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy az általa fenntartott valamennyi óvodában maradéktalanul alkalmazzák a járványügyi készenlétre vonatkozó eljárásrendet, ideértve az intézményekben folyamatosan végzett fertőtlenítő nagytakarítást vírusellenes szerrel.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés
Előző sztori

Hőkamerák Pécsett

Következő sztori

Ismét Pécsről közvetít a Filharmónia Magyarország

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1