Címlap Koronavírus Újabb szigorí...

Újabb szigorítások az óvodákban, iskolákban

A gyermekek, a pedagógusok további védelme és az oktatás zavartalansága érdekében a "külsősöknek" (például nem az iskola alkalmazásában álló takarítóknak, büféseknek, szállítóknak) decembertől védettségi igazolvány szükséges a köznevelési és szakképzési intézményekbe való belépéshez - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a gyermekeket kísérő szülők az intézményvezető által kijelölt pontig léphetnek be az intézmény területére, aminek különösen az óvodák esetén van jelentősége. Az erről kiadott miniszteri határozat nem vonatkozik azokra sem, akik valamilyen veszélyelhárítás céljával érkeznek az intézménybe.

A maszkviselésre vonatkozó szabályokat a köznevelési intézményekben a kormány korábbi döntése értelmében az intézményvezetők állapíthatják meg.

Mind emellett továbbra is az oltás felvétele a legfontosabb a köznevelési intézmények pedagógusai számára is – hívta fel a figyelmet a tárca. Emlékeztettek: a jogszabály értelmében az állami fenntartású köznevelési intézményekben elvárt a pedagógusoktól az oltás felvétele, hiszen a tanárok sok emberrel, gyermekekkel és szülőkkel találkoznak. Oltásuk saját egészségük és mások védelme érdekében is fontos – fűzték hozzá.

Kiemelt képünk illusztráció.