Jusztina

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Virológus: a megelőzésben nem lehet használni a koronavírus-gyógyszert

A pécsi professzor szerint számos hatóanyagot tesztelnek, és vannak már olyan szerek, amelyek drasztikusan tudták csökkenteni a vírus fertőzőképességét, sejtbeli szaporodását.

Az InfoRádióban Jakab Ferenc azt mondta, a koronavírus ellen minap engedélyezett gyógyszer nem új keletű, azt az ebola kezelésére fejlesztették ki, de hatóanyaga, a remdevisir gátolja a koronavírus szaporodását is sejten belül – írta meg a 24.

Azt a megelőzésben nem, hanem a terápiás kezelésben, akkor lehet használni, amikor már fertőzött valaki. Akkor viszont a betegség bármely szakában

– tette hozzá.

Hirdetés

A Pécsi Tudományegyetem professzora azt mondta – idézi a lap, ők is tesztelték a hatóanyagot, de csak laboratóriumi vizsgálatokon, klinikai vizsgálatokról ő nem tud.

Most is számos hatóanyagot tesztelnek, a hazai és külföldi partnerek bevonásával végzett vizsgálataikban vannak olyan szerek, amelyek a laborvizsgálatoknál drasztikusan tudták csökkenteni a vírus fertőzőképességét, sejtbeli szaporodását.

A következő lépés a klinikai vizsgálatok elkezdése lesz.

(via 24.hu)

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Kommandósok mentek a pécsi férfiért, aki fegyvert tartott volt felesége fejéhez

Következő sztori

Többfelé csökken a csapadékhajlam

Legutóbbiak innen: Koronavírus

bool(false)