Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pintér-kert legmagasabb pontjáról nézhetünk ki

A látvány önmagáért beszél: keletre nyílik kilátás a Pintér-kert legmagasabb pontjáról

Itt még nem volt kilátó korábban

Most azonban a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága egy pályázatnak köszönhetően 123 millió forintból egy villaépületet is felújított, valamint egy kilátót is létrehozott.

Az új kilátó fából épült

Üvegmellvédes, amely a kert vadregényesebb, nehezebben megközelíthető, legmagasabb részén, az erdőbe simulva nyújt panorámát Pécsre.

Megtekinteni a Pintér-kertből lehet, bejárata a Tettye tér felől található.

Pintér-kert az örökzöldek hazája

A Pintér-kert Arborétum Pécsett, a Mecsek-oldalra felkúszó Tettye városrészben helyezkedik el. Nevét Pintér János (1879-1933) nyugalmazott pécsi banktisztviselőről kapta.

Pintér János botanikai érdeklődésű ember volt, 1926-ban kezdte el növények telepítését az épület körül. A terület kedvező klímaadottságait kihasználva örökzöld gyűjteményes kertet hozott létre.

Pintér János halála után a kert nagy részét visszahódították a természetes erdőtársulások, növelve ezzel az arborétum fajgazdagságát. Így napjainkban az eredeti társulások és a díszfajok érdekes elegye alkotja a kert növényzetét.