Hajrá: 4 millió beoltottnál nyithatnak a mozik, a fürdők és a kulturális rendezvények!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Hírlap információi szerint a kormány 4 millió beoltottnál további könnyítéseket tervez, nem is akármilyen méretűeket. A négymilliós határnál várható a szállodák, fürdők, a mozik, színházak és más kulturális rendezvények újraindulása, amelyeket majd 18 éves kor felett hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni.

A lap úgy tudja, hogy 18 éves kor alatt nem lesz szükséges a kártya sehol, így a családok nem nagykorú gyermekeikkel közös programokon is részt vehetnek, amennyiben a szülők érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Nyithatnak a vendéglátóegységek belső terei?

A vendéglátósok számára is hatalmas bejelentés várható, a portál információi szerint ugyanis négymillió beoltottnál a teraszok után már a belső terek is nyithatnak, amelyekben ismét érvénybe lép a korábbi szabály, a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek pedig a fogyasztás idején kívül szükséges hordaniuk azt. 

Nem lesz kötelező a védettségi igazolvány?

A laphoz eljutott hírek szerint az éttermek, vendéglátóipari egységek látogatásához a kormány nem teszi kötelezővé a védettségi igazolvány meglétét, azok szabadon felkereshetővé válnak a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

Előző sztori

Szlávik doktor figyelmeztet: csak óvatosan a mozik és színházak nyitásával!

Következő sztori

Megállt Pécs egyetlen malomkereke: idegesítette a lakókat a Tettyén

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1