Címlap Koronavírus Hajrá: 4 mill...

Hajrá: 4 millió beoltottnál nyithatnak a mozik, a fürdők és a kulturális rendezvények!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Hírlap információi szerint a kormány 4 millió beoltottnál további könnyítéseket tervez, nem is akármilyen méretűeket. A négymilliós határnál várható a szállodák, fürdők, a mozik, színházak és más kulturális rendezvények újraindulása, amelyeket majd 18 éves kor felett hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni.

A lap úgy tudja, hogy 18 éves kor alatt nem lesz szükséges a kártya sehol, így a családok nem nagykorú gyermekeikkel közös programokon is részt vehetnek, amennyiben a szülők érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Nyithatnak a vendéglátóegységek belső terei?

A vendéglátósok számára is hatalmas bejelentés várható, a portál információi szerint ugyanis négymillió beoltottnál a teraszok után már a belső terek is nyithatnak, amelyekben ismét érvénybe lép a korábbi szabály, a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek pedig a fogyasztás idején kívül szükséges hordaniuk azt. 

Nem lesz kötelező a védettségi igazolvány?

A laphoz eljutott hírek szerint az éttermek, vendéglátóipari egységek látogatásához a kormány nem teszi kötelezővé a védettségi igazolvány meglétét, azok szabadon felkereshetővé válnak a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.