Címlap Közélet A dohánybolto...

A dohányboltoknak is be kell zárni!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kikerültek az eddig kivételesen kezelt dohányboltok a vonatkozó rendeletből, így ezek után, a vezsélyhelyzet végig fenntartott kijárási korlátozás idején be kell zárniuk 15 órakor – közölte az Operatív Törzs pénteki sajtótájékoztatóján.

Lakatos Tibor ezredes a legfontosabb változásnak azt nevezte, hogy megjelent az új kormányrendelet a kijárási korlátozás meghosszabbításáról, ez azonban nem meghatározott időszakra szól. A kormány hetente vizsgálja a meghosszabbítás feltételeit az operatív törzs jelentése alapján – tette hozzá.

A kormányrendelet másik fontos elemének nevezte, hogy a piacok nyitvatartásával kapcsolatos szabályokat a települési önkormányzatok, a fővárosban a kerületi önkormányzatok határozhatják meg, ugyanakkor biztosítaniuk kell a 65 évesnél idősebbeknek azt az idősávot, amelyben kizárólag ők vásárolhatnak ott. Erre Pécsen is sor kerül majd – ígérte a polgármester.

Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy

a péntektől hatályos kormányrendelet értelmében a dohányboltoknak is be kell zárniuk 15 órakor, erre a változtatásra azért volt szükség, mert azt tapasztalták, hogy a dohányboltok gyűjtőhelyekké váltak.