Címlap Közélet A mentősök tá...

A mentősök támogatásáért kapott emlékérmet Őri László, a megyei önkormányzat elnöke

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A baranyai mentősök javaslatára Magyar Mentésügyért Emlékérem kitüntetést kapott Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke. Az elismerést pénteken Rétvári Bence miniszterhelyettestől és Csató Gábortól, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójától vette át a megyei elnök.

A Magyar Mentésügyért Emlékérem kitüntető címet olyan személyek, szervezetek kaphatják, akik hosszú idő óta támogatják a mentősök munkáját. Őri László korábban Pécs alpolgármestereként, jelenleg pedig a Baranya Megyei Önkormányzat elnökeként támogatja a mentősök munkáját.

A megyei elnök 2020-ban, a koronavírus-járvány első hulláma alatt hívta életre a „Baranya Segít Programot” azzal a céllal, hogy az élvonalban harcoló egészségügyi dolgozókat, mentősöket segítse. Azóta a programnak köszönhetően rendszeresen segíti a baranyai mentődolgozók munkáját, támogatásával pedig felújítások valósultak meg, többek között a pécsi mentőállomáson is.

Őri László a kitüntetés kapcsán elmondta, hatalmas megtiszteltetésként és meglepetésként érte az elismerés. A megyei elnök megköszönte a baranyai mentősök nagy bajtársi közösségének támogatását és bizalmát, egyben biztosította őket, hogy a „Baranya Segít Program” a jövőben is folytatódik.

Az ilyen elismerések adnak erőt a közéleti munka folytatásához

– mondta a megyei elnök.