Címlap Közélet A Pécs Pride ...

A Pécs Pride ellen aláírók több mint fele nem pécsi

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Messziről tiltakoznak: Békéscsabáról, Veszprémből, Tatáról, Gyöngyösről, vagy akár külföldről.

Közmeghallgatást szeretne az ÖPE a Pécs Pride 2020 miatt – jelentette be Kővári János pár napja, és akkor figyeltünk fel arra, hogy 6-8 ezer pécsi aláírást szeretnének összegyűjteni ehhez. (Csak akkor kötelező ugyanis a polgármesternek elrendelni a meghallgatást, ha bizonyos számú pécsi írásban is kéri.)

A „Nemet mondok a Pécs Pride-ra, hogy ne lehessen Pécsett provokatív LMBTQ felvonulást tartani!” című petíciót azonban több mint kilencezren aláírták, tehát elviekben nem lehet gond összeszedni a hatezer szignót sem, mégha sokkal könnyebb „online” aláírni valamit, mint fizikailag a valóságban. Igen ám,

de ha valaki jobban megnézi a petíció „statisztika” elnevezésű fülét, akkor láthatja, hogy az aláíróknak csak kevesebb mint a fele pécsi, vagyis eddig nem kilencezer, hanem „csak” 4014 pécsi írt alá online.

Ez sem kevés természetesen, de így már érthető, hogy miért tart az ÖPE a 6-8 ezer helyi aláírástól, és kér segítséget ehhez a közösségi oldalon.

Persze minderre nem lenne szükség, ha a polgármester önmagától is elrendelné a közmeghallgatást, erre ugyanis joga van!

A petíció elleni petíció befulladt

Rosszul állnak viszont a Kétfarkú kutyapártiak, akik a Pécs Pride 2020 ellen tiltakozó petíció ellen indítottak online aláírást. Mindössze 196-an írták alá ezt, de ebből csak 84 volt pécsi, a többiek Budapestről tiltakoznak.

Nem csak egy „melegfelvonulás” lesz

A Pécs Aktuál megírta, nem csak egy melegfelvonulás lesz Pécsen tavasszal. Bár a sajtóhírek rendre csak egy csoportot emelnek ki, valójában számos nemzetiség és kisebbség – köztük az LMBTQ közösség is – képviseltetni fogja magát a Diverse Youth Network szervezésében megvalósuló pécsi fesztiválon májusban.