Címlap Közélet Apró malőr: t...

Apró malőr: tényleg, beltéri géppel súrolják a Széchenyi teret? – Reagált a Biokom!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

– Egy 2,5 milliós padlótisztítót használnak Pécs főterén úgy, ahogy nem kéne! Mert a gépcsodát beltérre találták ki, a Biokom pedig szemmel láthatóan kültéren is beveti, ezzel pedig csak tönkre teszik – vette észre egy szemfüles olvasónk.

A masina gumilapátjai nem ezekre a kövekre vannak kitalálva

Szögezzük le az elején, mennyire dicséretes a napok óta cikázó biokomosok munkája a Széchenyi téren. Azon dolgoznak, hogy az elszíneződött köveket szebbé varázsolják mielőtt elözönlik a turisták. Annak viszont, hogy a fáradhatatlan munkának miért nagyobb a kára, mint az eredménye, igen egyszerű az oka: ezt a gépet áruházak, nagyobb intézetek, szállodák, kórházak padlójának tisztítására találták ki – állítja egy általunk megkérdezett forgalmazó, aki a fotók alapján alkotott véleményt. Jó hír, éppen ezért (mert beltérre találták ki) a gép maga igen csendes, akkumulátorral működik, mozgatása is gyerekjáték – teszi hozzá.

Csak kültéren nem igazán hatékony

Tényleg távol álljon tőlünk a kötekedés, viszont érdemes lenne elolvasni a padlótisztító használati utasítását, mert a nem előkészített, azaz fel nem söpört, izgő-mozgó kövek között a milliós gépezet gyorsan tönkremegy. Így újabbat kell majd venni – hívta fel a figyelmet az egyik forgalmazó.

Azt ígérték, hamarosan a cég képviseletében keresni fogják a városi céget és felhívják erre az apró malőrre a figyelmet. Hiszen ez a márkaforgalmazónak sem túl jó reklám – mármint, hogy takarítanak a géppel, de nem lesz tisztább a felület.

Mi elküldtük kérdéseinket a Biokomnak, hogy van-e még nagy, ezen a területen bevethető gépük? Ami – úgy tudjuk – nem 2,5, hanem 35 millió forintba kerül. És bár nagy a különbség árban a kettő között, az egészen biztos, hogy hatásosabb!

FRISSÍTVE: Reagált a Biokom

A városüzemeltetési társaság a Facebookon megjelent cikkünk hozzászólásai között reagált. Íme:

„A kérdéses burkolat-súrológép a forgalmazó tájékoztatása szerint kültéri takarításra is alkalmas. Hasonló típusú, akkumulátor-meghajtású, tárcsás súrológépet egyébként már 10 éve használunk a városközponti területek térkőburkolatának tisztítására, és a használatával kapcsolatos tapasztalataink kedvezők. Éppen ezért szereztünk be tavaly év végén egy újabb gépet, hogy ezzel is emelni tudjuk a gépi burkolatsúrolási munkafolyamatunk intenzitását.”