Címlap Közélet Brr! 15 fokba...

Brr! 15 fokban alszanak az angolok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legtöbb magyar 20 fokos hálószobában alszik. Az Európa több országát érintő kutatás alapján az angolok szeretik a leghűvösebb hálószobát, a legtöbben 15 fokban alszanak - derült ki egy felmérésből.

 

 

Az E.ON megbízásából készült kutatásból továbbá az is kiderül, hogy

nagyon kevesen szeretnek 20 foknál hűvösebb szobában aludni Magyarországon.

Számszerűen nézve a magyarok közel 21 százaléka alszik 20 fokban, míg 19 fokban csupán 6 százalék, 18 fokban mindössze 4 százalék.

A nemzetközi adatokat nézve, a csehek és a svédek is leginkább 20 fokban szeretnek aludni.

Ami pedig külön érdekes, hogy a megkérdezett magyarok 11 százaléka

25 fokos vagy annál is melegebb szobában szeret aludni.

Mellettünk a románok és a törkök is kedvelik a meleg „éghajlatot” a szobát tekintve – derül ki az E.ON felméréséből.

Ami pedig a hűvös szobát kedvelőket illeti, nemzetközi szinten a franciák, olaszok és a németek is a hidegben szeretnek aludni. Viszont a csúcstartók ilyen tekintetben az angolok. Minden ötödik angol válaszadó elmondta, hogy ők a 15- ,vagy annál még hűvösebb szobában szeretnek aludni. 

Az eredmények az „Élet Európában” című tanulmány részét képezik. Az E.ON és a KantarEMNID a reprezentatív felmérés során összesen mintegy 10 000 embert kérdezett meg Dániában, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Romániában, Svédországban, Csehországban, Törökországban és Magyarországon.