Címlap Közélet Csaknem 7000 ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy korábban meghirdetett, energetikai felújítások támogatását célzó pályázat eredményeként összesen több mint 355 millió forintot biztosít a pécsi önkormányzat az ingatlanjaikon beruházásokat tervező lakóközösségek számára – döntött csütörtökön a pécsi közgyűlés.

A helyhatóság tavaly nyáron döntött arról, hogy százötvenmillió forintos, társasházak felújítására elkülönített keretet hoz létre energiamegtakarítást eredményező beruházásokra és karbantartási munkálatokra.

Az összes támogatási igény több mint a kétszerese volt a rendelkezésre álló keretnek, ezért a városvezetés arra tett javaslatot a közgyűlésnek, hogy minden érvényesen pályázó – 6820 pécsi családot jelentő, összesen 222 – lakóközösség kapjon támogatást.

A pályázati kiírás szerint a támogatást a pécsi panelházak és az 1986 előtti építési engedéllyel rendelkező, minimum háromszintes és tíz lakással rendelkező, hagyományos téglaépületek igényelhették. Az összeg kétharmadát a lakóépületek közösségi tereiben energiamegtakarítást eredményező felújításokra, egyharmadát pedig kisebb karbantartási munkálatokra biztosítja a helyhatóság.

A felújítási vagy karbantartási költségek legfeljebb felét és lakásonként maximum százezer forintot ad az önkormányzat, a beruházás másik felének költségeit a társasházaknak kell fedezniük. A nyertes lakóközösségeknek a támogatási szerződés aláírását követően egy év alatt kell elvégezniük a felújítási, illetve karbantartási munkát. Az előterjesztést egyhangúlag támogatta a közgyűlés.

(MTI)