Decsi István: parkolóházat építünk a 400 ágyas mellé

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új, 180 férőhelyes parkolóházzal bővül majd hamarosan a pécsi 400 ágyas klinika – tudtuk meg a PTE kancellárjától. Decsi István közölte, igyekszik úgy összeállítani és koordinálni a PTE fejlesztéseit, hogy azzal ne csak az egyetem, hanem a pécsiek is nyerjenek. Ennek a koncepciónak a része a parkolóház is.

„Ha jól megy az egyetemnek, az kihat Pécsre, és ha jól megy Pécsnek, akkor a pécsieknek is. A PTE erős motor lehet a helyi gazdaságban, sőt a régióban is, és ha ennek képes megfelelni, akkor az megint csak jó az embereknek, hiszen ott munkahelyek, pénz és megélhetés formájában jelenik meg. Ezért nagyon fontos, hogy mi folyik a PTE falai között” – fogalmazott lapunknak a PTE új kancellárja.

Decsi István most azt mondta, mindezek miatt

igyekszik úgy koordinálni a PTE fejlesztéseit, hogy azzal ne csak az egyetem, hanem a pécsiek is jól járjanak. Ennek a koncepciónak a része a parkolóház is.

– Erős gazdaság és folyamatos fejlődés nélkül nincs erős Pécs, nincs erős Pécsi Tudományegyetem, nincs erős Baranya megye és nincs versenyképes régió sem. Az egyetem nem lehet egy sziget, amire más szabályok vonatkoznak. Az Egyetem és annak polgárai nem létezhetnek önmagukban és csak önmagukért.

Mindannyian egy közösség részei vagyunk, amit Pécsnek hívnak: feladatokkal, célokkal; tartozunk a közösségünknek és van egy közös otthonunk is, amelyre vigyáznunk kell. Sokkal szorosabb, élőbb együttműködésre szeretnék törekedni tehát a város, a megye és a régió politikai és gazdasági szereplőivel, cégeivel, hiszen ők ennek a térségnek a motorjai, ők adnak megélhetést, munkát az embereknek, részei annak a jövőképnek, amiben hiszek

– mondta Decsi.

Új parkolóház a 400 ágyasnál

Erre a területre tervezték a parkolóházat

Pécsett régóta probléma a nehézkes parkolás, ha valaki autóval érkezik a klinikához. Ezen a helyzeten változtathat a hamarosan megépülő új parkolóház.

– Méltó, tisztességes és modern körülményeket szeretnénk teremteni a gyógyulni vágyóknak, akik a 400 ágyasra jönnek különféle kezelésekre. Ennek része egyrészt az orvostechnikai eszközpark modernizációja; az épület 21. századi szolgáltatásai; és ennek része a megfelelő méretű parkoló is. Így kényelmesebben, gyorsabban, biztonságosabban lehet majd megközelíteni a klinikát – közölte a kancellár.

A parkolóházba várhatóan 2022 őszén már befuthatnak az első autók.

Hirdetés
Előző sztori

Fülön csípték a feltételezett késes rablót

Következő sztori

Többször is mellkason szúrta feleségét a mohácsi férfi

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1