Címlap Koronavírus KARÁCSONY: ma...

KARÁCSONY: marad a kijárási tilalom, nem lehet szilveszteri buli!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szigorú intézkedéseket meg kell tartani, mert karácsony jövőre is lesz, most az a fontos, hogy mi is legyünk - mondta Orbán Viktor. A szilveszteri bulikat nem lehet megtartani. Szentestéről december 21-én döntenek - jelentette be a kormányfő közösségi oldalán. 

A kijárási tilalom január 11-ig marad

A jelenlegi szigorú intézkedések és a kijárási tilalom január 11-ig maradnak érvényben, tehát további egy hónapig este 8 és reggel 5 között nem lehet elhagyni otthonunkat – mondta Orbán Viktor.

Szenteste december 21-én dől el

Az, hogy szenteste tehetünk-e kivételt, az majd csak december 21-én dönthetjük el, az akkori állapotok ismeretében – mondta Orbán Viktor.

Ami biztos, hogy nem lesz kivétel december 31-én, azaz szilveszterkor.

Nem lesz utcabál, nem lesz buli idén szilveszterkor

Azt gondolom, hogy egy jó utcabálért, egy jó buliért nem érdemes kockára tenni azt, amiért mindannyian, hónapokon keresztül dolgoztunk – mondta Orbán Viktor.

Megoldás: a vakcina

Orbán Viktor elmondta: megoldást a vakcina adhat, ami belátható távolságra van. Keddtől lehet regisztrálni, mindenki jelentkezhet, aki be akarja magát oltatni. Azért dolgoznak, hogy Magyarország az elsők között juthasson vakcinához, mindenkivel tárgyalnak. Se politikát, se nemzetközi cégek érdekeit nem veszik figyelembe, csak azt, hogy a magyarok minél gyorsabban és biztonságosabban jussanak vakcinához – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor köszönetet is mondott

Egy hónap telt el a kijárási tilalom óta, a koronavírussal harcban állunk. Nemcsak mi, hanem egész Európa – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A kórházakban a betegeinkért küzdenek az orvosok és az ápolónők. Az iskolában pedig azért küzdenek, hogy a gyermekek szülei megmenthessék a munkahelyeiket. Ezért köszönettel tartozunk a pedagógusoknak és a kórházban dolgozóknak – mondta Orbán Viktor.

Tartsuk be a járványügyi szabályokat és közös erővel fékezzük meg a vírust!

– kérte Orbán Viktor, aki azzal zárta a bejelentést, hogy az ünnepek alatt is vigyázzunk egymásra, mert

minden élet számít!