Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Középiskolás lányával és élettársával hónapok óta autóban él egy pécsi férfi. Önkormányzati lakásukat vesztették el tartozás miatt, új lakásról nem is álmodhatnak, a polgármester sem áll velük szóba. Bevásárlóközpontoknál és benzinkutakon parkolnak le, hogy nyugodtan alhassanak!

Nehéz úgy dolgozni, hogy nem tudod, este hol fogunk aludni – mondja az a pécsi férfi, aki élettársával és lányával egy szűk autóban kénytelen aludni, mert elvesztette önkormányzati lakását. Tudja, hogy saját hibájából halmozott fel tartozást, ami miatt kilakoltatta az önkormányzat tavaly szeptemberben. Azóta éppen ott alszanak, ahol rájuk esteledik, bevásárlóközpontok parkolóiban, benzinkutaknál vagy egy biztonságosnak ítélt parkolóban. A férfi szeretné rendezni tartozását, és új lakást igényelni, de az önkormányzat nem áll vele szóba. A napokban az Ágoston téren éjszakáztak, akkor beszéltek a Pécs Aktuálnak a kálváriájukról.