Egy felmérés szerint a szülők többsége nem örül annak, hogy gyerekük iskolába mehet a jövő héttől

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szülők többsége nem tartja biztonságosnak az iskolák április 19-i újranyitását, derült ki a Szülői összefogás gyermekeink jövőjéért közösség felméréséből, amit a 444 szemlézett. Az április 6. és 9. között végzett online felmérést 85181-en töltötték ki. 

A válaszadók 76,3 százaléka nem tartja biztonságosnak az intézmények újranyitását, szemben a 23,7 százalékkal, akik szerint biztonságos.

Arra a kérdésre, hogy visszaengedi-e gyermekét az iskolába április 19-én, a szülők

  • 29,4 százaléka válaszolta azt, hogy bizonytalan benne, 
  • 33,5 százaléka viszont nem akarja visszaengedni, 
  • és mindössze 34,7 százaléka jelentette ki, hogy biztosan visszaengedi. 

Meglepő eredményre jutott a közvélemény-kutatás azon része, ami arra kérdezett rá, hogy mennyien vennének igénybe intézményi felügyeletet gyermeküknek. A válaszadó szülők alig 8,9 százaléka élne a lehetőséggel.

Az FDSZ PTE Intézményi Szervezetének elnöksége is tiltakozik

Közleményt juttatott el szerkesztőségünknek a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) PTE Intézményi Szervezete. Ebben egyebek mellett azt írják: “követelik az oltási protokoll betartását! A köznevelési intézményekben – így a felsőoktatási gyakorló iskolákban is – a biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtését!”

A járvány sűrűn szedi áldozatait, és a jelenlegi körülmények között nem zárható ki a járvány negyedik hulláma sem. Követeljük a közoktatásban a jelenléti oktatás április 19-i bevezetésének elhalasztását

– írták. Hozzátették: ebben a helyzetben azt kérik, hogy “a kormány gondolja meg az újranyitást, és vagy vesse el azt, vagy elhalasztva azt a nemzetközi példáknak megfelelően csökkentet üzemmódban indítsa újra az oktatást”.

Előző sztori

A csecsemőket és a kiskamaszokat sem kíméli a koronavírus!

Következő sztori

Jól tűrik a pécsiek az oltakozást!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1