A csecsemőket és a kiskamaszokat sem kíméli a koronavírus!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már pár hetes és hónapos babák is lehetnek koronavírusosak, és vannak sokszervi gyulladással kezelt gyerekek is – mondta a növekedés.hu-nak adott interjúban Fekete Ferenc, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet orvosigazgatója. Az intézmény a gyermek-Covid-ellátásra kijelölt egyetlen intézmény Magyarországon (egyelőre).

A kicsiknél nem a szokásos tünetek jelentkeznek

Az Index szemléje szerint az orvosigazgató kiemelte, hogy a gyerekeknél nem a szokásos tünetek jelentkeznek, hanem inkább láz, hányás, hasmenés miatt volt indokolt volt az infúziós kezelés. Beszélt a gyerekkori sokszervi gyulladásról is, amelynek jellemzője, hogy a fertőzés enyhén vagy észrevétlenül zajlik le, majd néhány héttel később a páciens súlyos állapotba kerül, egy láthatatlanul lezajló citokinvihar miatt.

Sokkos állapothoz is vezethet

A betegség akár sokkos állapothoz is vezethet, és vannak, akiket intenzív osztályon kell kezelni. A pozitívum, hogy a gyerekek gyorsabban regenerálódnak. 

A harmadik hullám erőteljesebben érinti a gyerekeket

A doktor a koronavírus-járvány harmadik hullámáról azt mondta, erőteljesebben érinti a gyermekeket. Olyannyira, hogy 

A KÓRHÁZBA KERÜLTEK KÖZÖTT VANNAK CSECSEMŐK, 2 HETES, HATHETES, 3 HÓNAPOS, DE LEGINKÁBB TALÁN KISKAMASZKORTÓL JELLEMZŐBBEK A KOMOLYABB TÜNETEK.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben jelenleg összesen 208 ágyat tartanak fenn koronavírusos gyerekeknek, ebből 36-ot intenzív kezelésre.

Előző sztori

Felújították a kétújfalui iskolát és a tornatermet

Következő sztori

Egy felmérés szerint a szülők többsége nem örül annak, hogy gyerekük iskolába mehet a jövő héttől

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1