Egyelőre nem hirdette ki a teljes évadot a Pécsi Nemzeti Színház

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csak egy részét hirdeti meg a következő évadnak a Pécsi Nemzeti Színház a járványhelyzet miatt, a teátrum az új előadások sorát a László király visszatér! című ősbemutatóval nyitja augusztus 20-án.

Az “ifjúsági használatra szánt történelmi vígjáték” a kamaraszínházban látható majd, a darabot Szálinger Balázs írta a Pécsi Nemzeti Színháznak és Tóth András Ernő rendezi.

A keddi társulati ülésen elmondták, hogy a következő bemutató augusztus 29-én lesz a nagyszínházban, a Csókos asszony című, örökzöld slágerekkel tarkított operettet a Pannon Filharmonikusok közreműködésével, amelyet Vidákovics Szláven rendezésében láthatja a közönség.

A Pécsi Balett Piroska és a farkas című mesebalettjének premierjét szeptember 15-én tartják a XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó részeként, a rendező Uhrik Teodóra. Vilmos Noémi egyetemi hallgató Katona József Bánk bán című tragédiáját rendezi a pécsi színházban szeptember 25-én.

Novemberben három bemutatót tartanak: a Szörényi-Bródy szerzőpáros Kőműves Kelemen című rockballadáját Nagy Viktor rendezi a nagyszínházban, Köles Ferenc egy monodrámát mutat be A mi utcánk címmel Szabó Attila rendezésében az N. Szabó Sándor teremben, Funk Iván pedig Error munkacímmel rendez színészi improvizációkon alapuló előadást a kamaraszínházban.

Külön hangsúlyozták, hogy

a további bemutatókat az évad folyamán fogja meghirdetni a színház, hogyha a körülmények is kedvezőek lesznek.

Kiemelt képünk a papageno.hu oldaláról származik, készítette: Hegyi Júlia Lilly


Előző sztori

Ketten is pályáznak a PTE kancellári címére

Következő sztori

Csak három aktív koronavírussal fertőzött beteg van egész Baranyában

Legutóbbiak innen: Közélet