Címlap Közélet Fogyatkoznak ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A karácsonyi időszakot követően – január nyolcadikától – folyamatosan gyűjtik a feleslegessé vált fenyőfákat Pécsen és a környező településeken. A fenyőket elsősorban kifejezetten erre a célra üzembeállított gyűjtőjárat gyűjti annak érdekében, hogy azok későbbi energetikai hasznosítása biztosítható legyen.

A Biokom felhívja a figyelmet, hogy a fákat csupaszon, azaz a díszektől, karácsonyfatalptól, egyéb hulladékoktól – mint például szaloncukorpapírtól, karácsonyfadíszektől – mentesen kell kitenni a háztartási hulladékgyűjtő edények mellé, a hulladékszállító gépjárművel könnyen megközelíthető helyre.

A társaság kéri, hogy a másfél méteresnél nagyobb fenyőfákat a lakosok kettévágva helyezzék ki, ezzel is elősegítve az elszállítást, és ügyeljenek arra is, hogy a kihelyezett fenyő a parkoló és forgalomban részt vevő autósokat, valamint a gyalogosokat ne akadályozza a közlekedésben.

Azokat a pécsieket, akik földlabdás fenyőfát vásároltak karácsonyra, de kiültetni még sincs módjuk, kérik, hogy ajánlják fel mindenki örömére, Pécs város közterületeinek díszítésére. városüzemeltetési cég várja a földlabdás fenyőfa felajánlásokat a központi épületében, a Pécs, Siklósi út 52. szám alatt. Az ily módon összegyűjtött fák a városi Csemetekertbe (Tüskésréti út) kerülnek tavaszig, ahol a szakszerű gondozás után Pécs valamelyik zöldfelületén találnak otthonra.