Címlap Szórakozás Egyre több já...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt években számos pécsi játszóteret újított fel a városüzemeltetésért felelős cég. A város több pontján vagy javították az elhasználódott játékelemeket, vagy teljesen újakra cserélték. 2020 óta 89 játszótéren csaknem 200 új játékelemnek örülhetnek a gyerekek.

Az egyik legnagyobb volumenű fejlesztés a Melinda parkban zajlott, ahol a szakemberek a Pintér János Parkmegújítási Program keretében modern játszóteret, tűzrakó helyeket és városi tanösvényt alakítottak ki. Tavaly év végén a Mandulás is megújult, a Misina-tetőn pedig új játszótér épült.

Pécsen 150 játszótér várja a gyerekeket. Néhány évvel ezelőtt a játszóterek rossz állapota miatt renget játékot el kellett bontani, addig mára a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően városunkban már csak szabványos és biztonságos játszóterek működnek. A cég kezelésében lévő játszóterek – az ezek szabványosságát tanúsító, független szervezet szerint – a néhány évvel ezelőtti sereghajtók közötti pozícióból mára már az országban a legjobbak közé tartoznak.

A felújítási munkálatok idén is folytatódnak. Kertvárosban bruttó 4,3 millió forint értékben több játszótér is megújult, január elején több új játékelemet is birtokba vehettek a gyerekek.

Idén tavasszal a parkmegújítási program keretében Malomvölgyben és a meseerdőként újjáéledő egykori vidámparkba is kerülnek ki új játékelemek.