Címlap Közélet Elégedetlen a...

Elégedetlen a pécsi városvezetéssel Ungár Péter, külön indulhat az LMP 2024-ben!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden jel szerint a Fidesz-ellenes pártok már nagy erőkkel készülnek a 2024-es választásokra. Most Ungár Péter, az LMP elnöke árult el néhány részeletet az Indexnek adott interjúban.

Ungár szerint az, hogy „az ellenzéki összefogás halott” azt jelenti, hogy

„az a mód, ahogy 2022-ben együtt indultunk az országgyűlési választáson, még egyszer nem lesz alkalmazva. Ez nem annyira kreatív állítás, ha van egy politikai konstrukció, ami az eddigi legnagyobb Fidesz-győzelmet okozta, nem ismételjük meg”.

Az önkormányzati választásokra ez nem vonatkozik, ennyi településre nem lehet egy receptet mondani. Például Szombathelyen szerintem együttműködésben indulunk, de nagy esélyt látok arra, hogy Pécsett önállóan” – magyarázta.

Akár önálló polgármesterjelölttel – tette hozzá.

„Egyszerűen azért, mert úgy érezzük, hogy míg Nemény András jól vezeti a várost, addig Péterffy Attila városvezetésével szemben sok kritikánk van, például kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek, aki nem a morális tisztaság példaképe, tette mindezt a veszélyhelyzet ideje alatt”

– közölte Ungár Péter.

Hogy mennyire zavarna be a Fidesz-ellenes esélyekbe az, ha az LMP külön indulna Pécsett, igen kérdéses. Bár korábban az LMP országos viszonylatban is erősnek számított Pécsett, ez már évek óta nincs így. A képviselő-testületben pedig mindössze egyetlen emberrel vannak jelen, Kóbor Józseffel, aki Péterffy Attila zöldügyi megbízottja lett menetközben, és a városvezetéssel kritikusnak sem lehet éppen nevezni.