Címlap Bulvár Elhagyta tízé...

Elhagyta tízéves gyerekét, idősotthonba költözött az MSZP egykori elnöke

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idősotthonba költözött és luxuskörülmények között él Kovács László, az MSZP egykori elnöke, volt külügyminiszter és uniós biztos – számolt be a Blikk.

A szocialista politikus volt az MSZP elnöke, három kormányban is betöltötte a külügyminiszteri posztot, szakmai pályája megkoronázásaként pedig hosszú éveken át az Európai Bizottság adóügyi biztosi posztját is betöltötte. A mindig energikus és fiatalos politikus első felesége halála után, 2015 nyarán újranősült. Egy nála jóval fiatalabb hölggyel, Mónikával kötötte össze az életét. Úgy tűnt, nagy a szerelem, a nő a frigy előtt egy fiút is szült Kovácsnak: a kis Lacika most 10 éves.

A Blikk olyan, több forrásból is megerősített információkhoz jutott, miszerint a veterán szocialista politikus már egy fővárosi idősek otthonában lakik. A lapnak jókedvűen újságolta, hogy a hír igaz, majd kedélyesen a Kisvárda futballcsapatáról kezdett mesélni, ám költözésének körülményeiről nem árult el részleteket.

A pártelnök kiemelt ellátásban részesül, az intézmény vezetői és a személyzet lesik minden kívánságát. Egy egyágyas, fürdőszobás apartman az övé, ahol szinte szállodai körülmények között élhet: a liftes épületnek csodálatos, ősfás parkja van, napi háromszori étkezést biztosítanak számára, takarítják a szobáját, mosnak, vasalnak rá, de igény szerint be is vásárolnak neki.

Az intézmény tájékoztatója szerint több millió forintot kell fizetni itt egy lakásért (ami nem örökölhető), és ehhez jön még havonta körülbelül 160 ezer forint térítési költség.