Címlap Balhé Lövések dördü...

Lövések dördültek Pécsen egy koncert utáni balhéban!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség vádat emelt négy férfival szemben, akik a vád szerint 2019 novemberében Pécsen, egy zenei rendezvény után összeverekedtek és egyikük egy gázpisztolyból több lövést is leadott.

A vádirat szerint a férfiak 2019. november végén Pécs egyik rendezvényközpontjában tartott zenés eseményen vettek részt. Annak végén – hajnalban – találkoztak egymással a szórakozóhely teremrészéből kilépve, közöttük szóváltás alakult ki, a köztük lévő rossz viszony, korábbi bántalmazás és egyéb sérelmek miatt.

A szóváltás során két vádlott a kezükben lévő üveget dobta a másik két vádlott felé, illetve egyikük egy ismeretlen eszközzel meg is szúrta az elsőrendű vádlott jobb combját. A kölcsönös szidalmazás és hangoskodás során az egyik üveggel megdobott férfi elesett, a széttört üvegszilánkon megcsúszott, majd a nála lévő gázriasztó pisztolyból két lövedéket kilőtt a támadói felé.

A lövés után két vádlott a helyszínről elmenekült, a többiek pedig a helyszínen várták meg a rendőrség kiérkezését.

A vádlottak nyilvános rendezvényen tanúsítottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást, mely másokban megbotránkozást, riadalmat keltett. Őket a Pécsi Járási Ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, amit a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget.

(Fotó: Thinkstock)