Ez a karikatúra lett a MÚOSZ fődíjasa

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MÚOSZ Karikaturista szakosztályának pályázatán a legtöbb szavazatot Pápai Gábor munkája kapta - közölte a szervezet honlapján.

A fődíjas alkotás.

A nyári, Karantén pályázat és a  rendes évi Kétfilléres díjátadó gálája sajnos a jelen helyzetben elmarad.

„A nyerteseknek azért eljuttatom a díjukat, és ígérem, hogy kitalálok (kitalálunk) valamilyen alkalmat, hogy a postázásnál kicsit ünnepélyesebb legyen. Vagy legalább annak látsszon…” – tájékoztatták a kollégákat a szakosztály vezetői.

Egyetértek Pápaival, aki szavazata mellé ezt írta:

„Már szavaztam, nem volt könnyű, de meglettek a favoritjaim… Kurvajó mezőny, gratulálok!”

Mindenkinek köszönöm (mindenki nevében) a pályázaton való részvételt – tette hozzá Halász Géza, a szakosztály elnöke – olvasható a MÚOSZ oldalán.

A díjat több mint egy hete odaítélték már, mégis most lett igazán hír az eseményből, illetve a karikatúrából. A jobboldali médiumok “keresztényellenesnek”, illetve “Krisztus-gyalázónak” titulálták az alkotást.

A rajz eredetileg áprilisban jelent meg a Népszavában – írja a Media1. A megjelenését követően a kisebbik kormánypárt, a KDNP frakcióvezető-helyettese, Vejkey Imre online sajtótájékoztatón tiltakozott miatta, és pert helyezett kilátásba a rajz miatt. Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár is csatlakozott ehhez, és vallásgyalázással vádolta meg Pápait – olvasható a szaklapban. Pápai a vádakra a Media1-en reagált, azt mondta, nem gondolja, hogy a bíróságon megállná a helyét egy efféle per, ő pedig nem ijed meg.

A rajzon Müller Cecília mellett a keresztre feszített Jézus látható a Müller Cecília szája mellé írt szöveggel azt kifigurázva, hogy az Operatív Törzs milyen üzenetekkel próbálta meg elbagatellizálni a koronavírusnak tulajdonítható, már akkor is egyre sokasodó halálesetek számát – olvasható a lapban.

Hirdetés
Előző sztori

Meghalt Balázs Fecó

Következő sztori

A BLIKK lemodellezte Hoppál Pétert vezetés és fotózás közben

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1