Felújítanák a pécsi bérlakások jelentős hányadát

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkészült a pécsi lakásgazdálkodási koncepció vitaanyaga – közölte az önkormányzat. A csaknem 240 oldalas dokumentumot a civil szervezetettek történő társadalmi egyeztetést követően a közgyűlés tárgyalja majd hamarosan.

A lakhatási biztonság javítása és a népességfogyás megállítása érdekében módosították a Pécsi Építési Szabályzatot, így 400 új lakás épülhet a városban. A Dénesi Ödön program a fiatalok otthonteremtési támogatását szolgálja, így ők kedvezményes áron juthatnak építési telekhez.

Az önkormányzat szerint a szakértők által összeállított lakásgazdálkodási koncepció alapvetően a városi bérlakás-állományra vonatkozik, azaz az önkormányzati bérlakások jelentős részét felújítanák.

A koncepciót a lakhatási területen tevékenykedő civil szervezetek képviselőinek bevonásával bocsátotta társadalmi vitára a pécsi önkormányzat. A civilektől érkező észrevételek értékelését követően a közgyűlés vitatja majd meg a város végleges lakásgazdálkodási koncepcióját.

Előző sztori

Erősödni látszik a járvány a megyében

Következő sztori

Gulyás: januártól jöhet a 200 ezer forintos minimálbér!

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1