Gulyás: januártól jöhet a 200 ezer forintos minimálbér!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gulyás: Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb és legszabadabb országa

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy a kormány járványügyi helyzetértékelést tartott. A negyedik és a következő hullámok el fognak térni a korábbi hullámoktól, mert az oltás alapvető védettséget ad. Aki be van oltva, annak a védettsége a sokszorosára nő. Kifejezetten a 60 év felettieknek javasolják a harmadik oltást. Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb és legszabadabb országa – mondta a miniszter. 

Január 1-ig maradhat a veszélyhelyzet

Még mindig 400 ezer 60 év feletti nem oltotta be magát, ezért arra kérték őket, hogy ezt tegyék meg. Gulyás közölte, hogy a magyar statisztikákban azok is az áldozatok között szerepelnek, akik elsődlegesen nem a koronavírus miatt haltak meg. A veszélyhelyzet meghosszabbítását kéri a kormány január 1-ig – mondta Gulyás. A kormány gyors reagálási képessége miatt szükséges a veszélyhelyzet meghosszabbítása. A kormány arra számít, hogy nőni fognak az esetszámok, de jóval kevesebben kerülnek majd kórházba, vagy lélegeztetőgépre, mint korábban.

Nem kizárt, hogy a védettségi igazolvány szerepe a jövőben nőhet

Gulyás arról is beszélt, hogy zajlanak a tárgyalások a munkáltatókkal az oltások kötelezővé tételéről bizonyos ágazatokban, de konkrét döntés erről nincsen. Nem kizárt, hogy a védettségi igazolvány szerepe a jövőben nőhet – tette hozzá.

A 12 év alattiaknak ajánlott Pfizer-oltásokból rendelni fog Magyarország

Bőven van elegendő oltóanyag, Pfizerből és Modernából 3,3 millió oltás áll rendelkezésre, AstraZenecából 1,5 millió, Sinopharmból több mint 2 millió vakcina áll rendelkezésre – ismertette a miniszter. A 12 év alattiaknak ajánlott Pfizer-oltásokból rendelni fog Magyarország – jelentette be Gulyás.

Több lenne a minimálbér, mint Gyurcsány alatt az átlagbér

Gulyás Gergely óriási sikerként értékelte a budapesti eucharisztikus kongresszust, ritka, hogy egy pápa személyesen megjelenik.

A nemzeti konzultáció válaszadóinak 94 százaléka kiállt a 200 ezres minimálbér mellett, folyamatosak a tárgyalások. Nagy eredmény lenne, ha sikerülne elérni a 200 ezer forintot. Ha sikerül elérni, akkor több lesz januártól itthon a minimálbér, mint Gyurcsány alatt az átlagbér.

Minimálbér-emelés: a kormány kész költségvetési áldozatot hozni

Még az idei évben kell dönteni a minimálbérről. A munkáltatók adócsökkentést kérnek a minimálbér-emelés miatt – mondta Gulyás. A kormány kész költségvetési áldozatot hozni – tette hozzá.

Soha nem dolgoztak még ennyien

Személyesen kell jelentkezni, ha valaki szeretne bent maradni a hitelmoratóriumban október 31-ig – mondta Gulyás Gergely. Bizakodásra adnak okot a III. negyedéves gazdasági adatok – mondta a miniszter.Ma 4,704 millióan dolgoznak, soha ennyi aktív munkavállaló nem volt még itthon, ezért a kabinet reméli, hogy az 5,5 százalékos növekedés meglesz.

Csak ekkor avatkozik közbe a kormány az iskolákban

Most általános tilalom van a digitális oktatást érintően, de ha a járványhelyzet olyan mértékben romlik, hogy be kell avatkozni, akkor lépni fog – mondta kérdésre Gulyás. Abból indulunk ki, hogy nem kell iskolákat bezárni – tette hozzá.

(via Origo)

Előző sztori

Felújítanák a pécsi bérlakások jelentős hányadát

Következő sztori

Ennyire cuki szüret rég volt már Pécsett!

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1